Over files ‘fietsen’ met uw eigen helikopter? AeroVelo ontwikkelt unieke vliegmachine!

  vliegmachine

  Al 33 jaar won niemand de hoofdprijs van de Igor I. Sikorsky Human Powered Helicopter-competitie. Tot nu! Wetenschappers hebben een eenpersoonsvliegmachine ontwikkeld, die langer dan één minuut in de lucht kan blijven door te fietsen.

  Er zijn diverse regels verbonden aan het winnen van de prijs van 250.000 dollar. Zo moet de piloot van de helikopter zelf zijn voertuig aandrijven. Daarnaast eist de jury dat de helikopter minimaal één minuut op een hoogte van minimaal drie meter blijft zweven. Tenslotte is het belangrijk dat de vliegmachine binnen een gebied van tien bij tien meter zweeft en deze zone niet verlaat.

  Verschillende teams strijden al jaren om deze prijs. Zo ontwikkelden studenten van de universiteit van Maryland de Gamera II. Deze helikopter verbrak vorig jaar het record door vijftig seconden in de lucht te hangen. Iedereen dacht dat deze studenten de prijs uiteindelijk zouden winnen. Helaas voor de studenten ging de prijs naar een ander team.

  Zelf aangedreven of zonne-energie?

  Fietsen om in de lucht te blijven: dat kan. Maar het is nog makkelijker om zonne-energie te gebruiken. Solar Impulse vloog onlangs van de westkust naar de oostkust van de Verenigde Staten met haar eigen zonnevliegtuig.

  Het Canadese team van AeroVelo slaagde er vorige maand als eerste in om de prijs in de wacht te slepen. Hun Atlas-helikopter bleef 64 seconden in de lucht hangen op een hoogte van 3,3 meter. Gisteren werd officieel bekend gemaakt dat het team de prijs had gewonnen.

  In de video hieronder is goed te zien wat voor een gevaarte de helikopter van AeroVelo is. Hopelijk versnelt het winnen van deze prijs de ontwikkeling van door mensen aangedreven helikopters. Het zou toch super zijn als we over enkele decennia zelf met zulke vliegmachines rondreizen?

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd