Orka’s gesignaleerd in de Noordzee

Hoewel orka’s wereldwijd voorkomen, brengen de roofdieren zelden een bezoekje aan de Noordzee. Toch hebben waarnemers van Stichting Rugvin vier orka’s in de Noordzee gesignaleerd tussen Hoek van Holland en Harwich.

Opvallend genoeg werden er vrijdag ook al een aantal orka’s gespot. “We weten niet zeker of het om dezelfde beesten gaat, maar ze zwommen wel naar het noorden”, zegt een woordvoerder van de stichting tegen dagblad De Telegraaf.

De dieren zijn heel erg rustig. Waarschijnlijk gaat het om vier vrouwtjes. Stichting Rugvin vaart sinds 2005 regelmatig mee op een veerboot tussen Hoek van Holland en Harwich om dieren als dolfijnen en bruinvissen te tellen.

WIST U DAT…

Statistieken
Het is niet de eerste keer dat een orka gesignaleerd wordt in Nederlandse wateren. Op 23 juni 2010 werd een levende orka in de Waddenzee gevonden. De laatste keer dat er een orka aanspoelde was op 18 oktober 1963 bij Noordwijk aan Zee.

WIST U DAT…

Roofdieren
De orka’s zijn de grootste dolfijnen ter wereld. Ze jagen vaak in groepen en proberen zo een school vis bij elkaar te drijven.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd