Ontmoet de nieuwe Lucy! Onze voorouder Lucy krijgt make-over

lucy

Op basis van recentelijk teruggevonden fossiele resten hebben onderzoekers Lucy een make-over kunnen geven. Zo is ze onder meer ietsje slanker geworden.

In 1974 ontdekten onderzoekers in Afrika de eerste fossiele resten van een nieuwe mensachtige: Australopithecus afarensis. Terwijl de onderzoekers de resten bestudeerden, klonk het liedje ‘Lucy in the Sky with Diamonds‘ uit de speakers. Al snel werd besloten de nieuwe mensachtige de bijnaam ‘Lucy’ te geven.

Meer kennis
Inmiddels is de wetenschap alweer vele jaren verder. En in die jaren zijn tal van ontdekkingen gedaan. In totaal zijn door de jaren heen de fossiele resten van 300 individuen van Lucy’s soort teruggevonden. En elke vondst maakte ons beeld van deze mensachtige weer iets completer.

Lucy en curator dr. Yohannes Haile-Selassie. Afbeelding: © Cleveland Museum of Natural History.
Lucy en curator dr. Yohannes Haile-Selassie. Afbeelding: © Cleveland Museum of Natural History.

Nieuwe reconstructie
Al die kennis is nu gebundeld in een nieuwe reconstructie van Lucy. De reconstructie onderscheidt zich op een aantal punten van eerdere reconstructies. Zo is Lucy onder meer ietsje slanker geworden en is haar voet iets sterker gebogen. Ook de ribbenkast en rugwervel is iets aangepast.

Lucy. Afbeelding: © John Gurche / Cleveland Museum of Natural History.
Lucy. Afbeelding: © John Gurche / Cleveland Museum of Natural History.

De nieuwe reconstructie is ontwikkeld door John Gurche, onder toeziend oog van dr. Yohannes Haile-Selassie. De ‘nieuwe’ Lucy is te bewonderen in het Cleveland Museum of Natural History.

Bronmateriaal

"Museum Unveils New Human Origins Gallery Showcasing Lifelike Reconstruction of "Lucy" as Centerpiece" - CMNH.org
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door John Gurche / Cleveland Museum of Natural History.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd