Nuon Solar Team presenteert haar nieuwe zonnewagen: Nuna7

nuna7

In oktober gaat het Nuon Solar Team tijdens de World Solar Challenge voor de winst. De zonnewagen Nuna7 moet de gouden plak binnenhalen. Het paradepaard van de Delftse studenten heeft geen verrassende naam, maar ziet er wel drastisch anders uit.

Zo heeft de nieuwe zonnewagen vier wielen, in plaats van drie wielen. Ondanks het extra wiel is Nuna7 nog steeds erg licht (150 kilo) en aerodynamisch. Hierdoor heeft Nuna7 een topsnelheid van 185 kilometer per uur. Voor de bestuurder van de Nuna7 zal het even wennen zijn. De coureur zit niet in het midden, maar aan de zijkant tussen het voor- en achterwiel.

Solar Team Eindhoven

In oktober 2012 interviewde Scientias.nl enkele teamleden van het Solar Team Eindhoven over hun zonnewagen. De studenten uit Eindhoven denken dat auto’s op zonne-energie over vijf tot tien jaar op grote schaal geïntroduceerd gaan worden.

World Solar Challenge
Aan de World Solar Challenge doen dit jaar 48 studententeams uit 26 landen mee. Het Nuon Solar Team heeft een goede reputatie. Het Delftse team won sinds 2001 maar liefst vier keer en eindigde twee keer op de tweede plaats.

Spannende race
“Dit jaar wordt een van de spannendste World Solar Challenges ooit”, vertelt Marlies Hak, de teamcaptain van het Nuon Soalr Team. “Door de veranderingen in de reglementen konden we niet meer helemaal voortborduren op het succesvolle ontwerp van de vorige zes Nuna’s. Wéér staat er nu een auto die écht kan meestrijden in de top. Het is een geweldig project, waarin we toptechniek met topsport combineren.”

Andere Nederlandse en Belgische teams
Het Nuon Solar Team is niet het enige Nederlandse team. Ook het Solar Team Twente en het Solar Team Eindhoven zijn van de partij. Ook België is vertegenwoordigd met het Punch Powertrain Solar Team van de KU Leuven. Alle deelnemers aan de World Solar Challenge moeten een auto bouwen die 100% op zonne-energie rijdt. De race start op 6 oktober in Darwin, waarna de deelnemers 3.000 kilometer door de outback racen om op 13 oktober aan te komen in Adelaide. De zonnewagens rijden gewoon op de openbare weg, dus moeten de racers zich aan de snelheidsbeperkingen en verkeersregels houden. Iedere dag racen de coureurs van 8:00 uur tot 17:00 uur.

Bekijk hieronder de ‘moodclip’ van de Nuna7.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd