Nieuw iPad-spel gebruikt NASA-techniek

In de appstore is een gloednieuw spel voor de iPad opgedoken dat gebruik maakt van een techniek die ook NASA’s marsrovers gebruiken.

Het gaat om de techniek Simultaneous Localization and Mapping (SLAM). De techniek is ontwikkeld door NASA en stelt apparaten in staat om een 3D-kaart van de omgeving te maken. Vervolgens kunnen de apparaten zelf berekenen waar ze zich in die omgeving bevinden. De techniek is tot op de centimeter nauwkeurig.

Spel
De techniek resulteert in een grappig spel op de iPad. U richt het apparaat op een deel van uw huis. Bijvoorbeeld uw bureau. Vervolgens maakt de app daar een 3D-kaart van en kan het spel beginnen. Dit spel – waarbij balletjes moeten worden beschoten – speelt zich af in uw eigen omgeving in 3D.

WIST U DAT…

…de iPad al in 1994 voorspeld werd?

Camera
Elke omgeving kan gebruikt worden: u hoeft er alleen de camera van de iPad maar op te richten. Het is voor het eerst dat de techniek – die veel van apparatuur vergt en vrij ingewikkeld is – op een vrij eenvoudig apparaat door particulieren kan worden gebruikt.

Schieten in de woonkamer
In de toekomst kan de techniek wellicht in veel meer spellen opduiken. Augmented reality komt dan wel heel dichtbij. Stelt u zich eens voor dat u een schietspel speelt dat zich afspeelt in uw eigen woonkamer!

Wilt u het eens proberen? Download de app dan in de appstore. De app is te vinden onder de zoektermen Ball Invasion en kost 1,59 euro. Geen iPad? Geen nood. Onderstaand filmpje geeft ook een aardig idee van de mogelijkheden.

Foto: Appstore.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd