Nieuw apparaat vangt energie van klotsend oceaanwater op

Ingenieurs werken aan een nieuw apparaat, dat gebruikt kan worden om de energie van oceaanwater op te vangen. Aangezien er meer dan één miljard kubieke kilometer aan oceaanwater beschikbaar is, kan dit heel interessant zijn.

tritonHet apparaat Triton bestaat niet uit bewegende onderdelen, zeggen de onderzoekers van Oscilla Power. “Wanneer de golven tegen het apparaat beuken, verandert de magnetische polariteit in het metaal, dat we gebruiken om elektriciteit op te wekken”, zegt onderzoeker Meagan Parrish. Deze elektriciteit wordt opgevangen dankzij de flexibele kabels.

Op dit moment is de ontwikkeling van Triton nog in een vroege fase. Het is namelijk de vraag of het apparaat de gigantische krachten van een oceaan kan weerstaan. Het zou natuurlijk jammer zijn als Triton bij de eerste de beste storm al uit elkaar valt. Vandaar dat ingenieurs nu bezig zijn met proeven en het perfectioneren van het ontwerp.

Als alles volgens plan verloopt en Triton ooit echt geïntroduceerd wordt, dan kan één apparaat 2.000 huishoudens van stroom voorzien. Triton kan namelijk 600kW stroom produceren. De mensen van Oscilla Power spreken zelf over 500 huishoudens, maar dat is gebaseerd op het gemiddeld verbruik van een Amerikaans gezin en dat is ongeveer vier keer meer dan wat een Nederlands of Belgisch gezin verbruikt.

Wat vind jij van het idee? Deel je mening onder dit artikel!

Bronmateriaal

"Triton™ WEC" - Oscilla Power

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd