Laad uw smartphone op met deze micro-windmolens

microwindmolen

Amerikaanse onderzoekers hebben micro-windmolens ontwikkeld waarmee u gemakkelijk – en subtiel – bijvoorbeeld uw mobiele telefoon kunt opladen. De windmolentjes zijn echt piepklein: er passen er ongeveer tien op een rijstkorreltje.

Hoewel de windmolens klein zijn – maximaal 1,8 millimeter breed – zijn ze supersterk. Dat komt doordat ze gemaakt zijn van een nikkellegering en zeer aerodynamisch zijn. Zelfs hele sterke winden kunnen ze het hoofd bieden.

Zwaaien met uw smartphone
Volgens de onderzoekers is het heel gemakkelijk om de kleine windmolens op grote schaal te maken. En met dat in het achterhoofd zien ze genoeg mogelijkheden voor de windmolens. “Stel je voor dat ze heel goedkoop op het oppervlak van draagbare elektronica kunnen worden gemaakt, zodat je ze op de hoes van je smartphone kunt plaatsen,” stelt Smitha Rao. “Zodra de telefoon geen energie meer heeft, hoef je alleen de hoes er maar rond te doen, een paar minuten met de telefoon in de lucht te zwaaien en dan kun je de telefoon weer gebruiken.”

Op uw huis
Maar niet alleen voor draagbare elektronica zijn de windmolens interessant. Omdat de windmolens zo klein zijn, moet het ook mogelijk zijn om platte panelen met daarin duizend van deze windmolens te maken en op muren of huizen te plaatsen.

De onderzoekers testten de windmolens eind vorig jaar met succes. Inmiddels heeft de industrie al interesse getoond in het ontwerp.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd