Kunnen kolonisten op Mars straks ook WK-voetbal kijken?

  goal

  Ooit hopen de eerste mensen zich permanent op Mars te vestigen. Op Mars zijn de omstandigheden voor een wereldkampioenschap voetbal extremer dan in Qatar, dus het lijkt onlogisch dat Oranje en de Rode Duivels er de komende decennia gaan spelen. Natuurlijk kunnen toekomstige kolonisten op Mars wel het WK-voetbal volgen. Met vertraging.

  De communicatie tussen de aarde en Mars gebeurt via satellieten. Het gaat 3 tot 22 minuten duren om informatie van de aarde naar Mars te zenden. Kortom, Mars-bewoners zien de finale van het WK-voetbal met een vertraging van minimaal 3 minuten. Dit valt gelukkig nog mee, omdat televisiekijken communicatie in één richting is. Zo is bijvoorbeeld telefoneren naar Mars onmogelijk, omdat het minimaal zes minuten duurt voor je een antwoord krijgt. Wil je op Mars even Scientias.nl bezoeken? Dan duurt dit ook zes minuten. Wel is het zo dat Mars een eigen webserver krijgt, waar de favoriete websites van astronauten worden opgeslagen. Op die manier kunnen zij dus wel realtime surfen.

  Eerste WK vanaf Mars
  Wanneer wordt het eerste WK voetbal gekeken op Mars? Mogelijk al in 2026. Als het aan Mars One ligt landen in 2025 de eerste mensen op Mars. Het is nog niet bekend waar het WK in 2026 plaatsvindt. Mogelijke kandidaten zijn Canada, Mexico en Colombia.

  Webcam op Mars
  Maar het is nog een lange weg voor Mars One. De 705 kandidaten zullen binnenkort getraind gaan worden voor hun missie naar de rode planeet. Daarnaast is het de bedoeling dat in 2018 een lander op Mars neerdaalt. Deze Marslander gaat fungeren als een webcam op Mars. We kunnen live op aarde zien wat er op het Marsoppervlak gebeurt. Uiteraard wel weer met een kleine vertraging.

  Bronmateriaal

  Mars One

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd