Kopen en betalen met een armzwaai

In de toekomst kunt u maar beter zorgvuldig omgaan met uw bewegingen: een armzwaai is genoeg om dingen te bestellen en te betalen.

Tenminste: als het aan MasterCard ligt. Het bedrijf presenteerde vorige week een wel heel vernieuwende manier van winkelen. U hoeft er de deur niet voor uit. Sterker nog: u hoeft er niet eens voor op te staan. Het enige wat u moet doen, is kijken en zwaaien als u iets wilt hebben.

Icoon
Op dit moment werkt het systeem met behulp van een Xbox Kinect. In de hoek van een televisiescherm staat een icoontje. Het enige wat mensen moeten doen als ze iets leuks zien, is even zwaaien richting het icoontje. Vervolgens kan met een eenvoudige armzwaai ook eventueel de maat en hoeveelheid worden geselecteerd. De technologie biedt grote mogelijkheden voor bijvoorbeeld bedrijven die op televisie adverteren. Ze brengen niet langer enkel hun producten op de markt, maar kunnen ook direct verkopen.

WIST U DAT…

…een pc kan voorspellen wanneer het ideale moment om een product te kopen is aangebroken?

Honger?
Maar een product hoeft niet per se op de televisie te verschijnen, wilt u het met één armzwaai aan kunnen schaffen. Het is ook mogelijk om producten te bestellen die niet op de tv te zien zijn. Een mooi voorbeeld: heeft u honger? Beweeg dan uw hand naar uw mond. De tv pakt er direct een menu bij en u kunt bestellen. Bestellingen worden naar uw mobiele telefoon gestuurd die vervolgens uw aankopen direct kan betalen.

Of en wanneer deze technologie de markt gaat veroveren, is onduidelijk. En voor sommige shopaholics is dat misschien maar beter ook.

Bronmateriaal

"In MasterCard’s Future, You Can Buy Things by Waving at Your TV" - Mashable.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Scott Ableman (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd