Is een gadget sexy? De man denkt van wel…

Maken gadgets mensen aantrekkelijk? Niet per se. Mannen gaan ervan uit dat zij sexier worden van een gadget. De meeste vrouwen denken daar echter heel anders over. Zij vinden een man met de nieuwste telefoon of tablet weinig aantrekkelijk. Een smartphone laat het vrouwenhart dus onberoerd, maar er is nog hoop: zo is een man met een hond weer wel sexy.

Dat alles blijkt uit een onderzoekje van de site Retrevo. Er werden in totaal duizend Amerikanen ondervraagd. Het geslacht, de leeftijd, het inkomen en de woonplaats van de Amerikanen verschilde.

Hond
Uit het onderzoekje blijkt dat ongeveer de helft van alle mannen denkt aantrekkelijker te worden wanneer zij een gadget ter hand nemen. Slechts 36 procent van de vrouwen (onder de 35) dacht daar hetzelfde over. Het grootste deel van de dames moest bekennen dat een man met een hond nog altijd aantrekkelijker was dan een man met een iPad of een ander nieuwigheidje.

WIST U DAT…

Laptop
Er zit nog wel een verschil tussen de gadgets. Zo vinden vrouwen een laptop het meest aantrekkelijk. Gevolgd door de smarthpone en op de laatste plaats de iPad. Mannen houden er een iets andere volgorde op aan. Zij vinden een vrouw met een smartphone het meest aantrekkelijk, gevolgd door een dame met een laptop en daarna de iPad.

Overigens blijkt inkomen ook nog een rol te spelen. De mensen die een zeer goed inkomen hadden (lees: meer dan 200.000 dollar per jaar) waren sneller geneigd om iemand op basis van laptops, iPads of smartphones aantrekkelijk te vinden. Maar wanneer alles in overweging werd genomen – inkomen, leeftijd, geslacht, etc. – waren de gadgets toch vaker een afknapper dan een steuntje in de rug.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd