India onthult zeer goedkope ‘laptop’

  Niet alle Indiase ouders zijn in staat om een dure laptop te kopen voor hun kinderen. Daarom besloten Indiase wetenschappers om een goedkope ‘laptop’ te ontwikkelen. Dit tablet heeft een touchscreen en kost slechts 35 dollar. Het prototype ziet er hoopgevend uit.

  Studenten aan Indiase universiteiten zijn waarschijnlijk de eersten die een goedkope laptop ontvangen. Volgend jaar wordt het apparaat, gebaseerd op Linux, officieel uitgebracht.

  Het samenwerkingsproject van het Indiase Instituut voor Technologie en het Indiase Instituut voor Wetenschap resulteerde niet alleen in het tablet. Ook gaan de instituten breedband internet installeren op alle hogescholen in India. Hierdoor kunnen de studenten volop gebruik maken van het apparaat.

  De 35-dollar-laptop komt met een internetbrowser, de mogelijkheid om een videoconferentie te houden en een mediaspeler. Geen stopcontact aanwezig? Het apparaat werkt ook op zonne-energie!

  “We hebben de fase bereikt dat alles – het moederbord, de chip, de processor en alle functionaliteiten – slechts 35 dollar kost om te maken”, zegt minister Kapil Sibal. “Dat is dus ook inclusief het geheugen, het scherm, alles! De oplossingen van de toekomst komen uit India.”

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd