Het krasse breindieet

  Gezond eten om overgewicht te voorkomen: dat klinkt niet gek, toch? In het boek Het krasse breindieet komt auteur Preston Estep met een bijzonder dieet om je brein scherp te houden.

  We worden ouder dan ooit en willen allemaal helder blijven denken als we straks zeventig, tachtig of negentig jaar oud zijn. Estep beweert dat we veel kunnen leren van de zogenoemde mindspan-elite. “Dit zijn ouderen die net zo helder, actief en autonoom blijven als mensen die tientallen jaren jonger zijn. Belangrijke ontdekkingen uit vele bronnen maken veel duidelijk over de sleutel tot hun succes en wijzen ons allemaal nu de weg. Ze hebben hun heel speciale succes bereikt doordat ze enkele uiterst belangrijke voordelen genieten die aan de rest van ons zijn voorbijgegaan.”

  De mindspan-elite eet slimmer dan de rest van de Nederlandse bevolking. We kunnen daarom leren van het eetpatroon van deze mensen. In Japan, het mediterrane deel van Frankrijk en Italië en in delen van Spanje leven superhonderdjarigen en zijn dementiecijfers laag. De auteur wijst erop dat dit o.a. komt door een gebalanceerd dieet. Een grotere kans om slim oud te worden? Estep geeft allerlei tips. Eet minder rood vlees, eet minder toegevoegde suiker, eet minder melk en eet meer bonen en andere peulvruchten.

  Om het een stuk concreter te maken geeft Estep ruim zeventig gerechten. Hierdoor kun je direct zelf aan de slag in de keuken. Een interessant boek, waarbij de auteur gelukkig niet voorbijgaat aan genetische factoren. Omgevingsfactoren (zoals een gezond dieet) bepalen namelijk niet altijd of iemand slim en vitaal oud wordt. Uiteindelijk moeten we het doen met de genen die we hebben, maar kunnen we ons lichaam wel beter en slimmer verzorgen.

  Het krasse breindieet is momenteel verkrijgbaar in verschillende boekhandels, waaronder via Bol.com.

  Bronmateriaal

  Het krasse breindieet - Preston Estep

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd