Google is bezig met ‘store view’

Na ‘street view’ is Google waarschijnlijk bezig met ‘store view’. Het Amerikaanse bedrijf maakt momenteel foto’s in winkels in New York en San Francisco. Wanneer mensen in de toekomst street view gebruiken, kunnen ze op winkeldeuren klikken om te zien hoe de panden er van binnen uitzien.

Commercieel gezien is dit een aantrekkelijke toevoeging. Zo kunnen bedrijven online spullen verkopen in hun eigen winkel. Stelt u zich eens voor: u wandelt in Google street view door de binnenstad van Haarlem. U ziet de Free Record Shop en klikt op de winkeldeur. U gaat naar binnen en wandelt langs de bakken vol cd’s. U klikt op de bak ‘Nederlandstalig’ en een pop-up opent met daarin de bestverkochte Nederlandstalige cd’s. Klik welke cd u wilt kopen en de volgende dag ligt die bij u in huis.

Google heeft nog niet officieel bevestigd bezig te zijn met een street view-modus, maar het bedrijf is “altijd aan het experimenteren met nieuwe features voor Google Maps.” Als Google daadwerkelijk bezig is met een store view-modus, dan is dat een flinke klus. In New York alleen zijn er al duizenden winkels. Op straat kon Google gewoon lekker rondrijden, maar voor store view moet Google iedere winkel betreden. En vergeet niet dat winkels regelmatig hun interieur veranderen. Kortom, een hels karwei.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd