Eerst seks en dan…knuffelen of een sigaret?

Wat wij allang wisten, is nu ook door wetenschappers bevestigd. Na de daad hebben de vrouwen behoefte aan een knuffel, terwijl mannen naar een borrel of sigaret smachten. Het enige waar de dames en heren in een langdurige relatie het wel over eens zijn, is het belang van de woorden ‘Ik hou van jou’ kort na de geslachtsgemeenschap.

Wat gebeurt er kort nadat mensen seks hebben gehad? Dat vroegen wetenschappers zich af. Ze verzamelden 170 mensen en lieten ze een vragenlijst invullen over wat ze al dan niet na de geslachtsgemeenschap uitspookten. Uit de studie blijkt dat de verschillen tussen mannen en vrouwen groot zijn.

Verschillen
“Ongeacht of het nu een relatie op korte of lange termijn betrof: onze studie toont aan dat vrouwen vaker uit zijn op gedrag waardoor een band ontstaat,” vertelt onderzoeker Susan Hughes. De dames vonden het belangrijk dat er na de seks gepraat, gekust, geknuffeld en gestreeld werd. “De mannen daarentegen richtten zich meer op externe beloningen zoals een drankje, sigaret of voedsel.” Andere verschillen betroffen bijvoorbeeld het kussen. Dames doen dat liever na de seks, terwijl mannen de kus liever voor de seks hebben.

WIST U DAT…

Ik hou van jou
Het enige waar de mannen en vrouwen het wel over eens waren, waren de woorden ‘Ik hou van jou’. Beide seksen achtten het in een relatie die al enige tijd duurde van belang dat die woorden na de seks vielen.

Volgens de onderzoekers zijn de verschillen goed te verklaren. Mannen zijn minder gericht op langdurige relaties en investeren daarom minder in het krijgen van een band. Voor de vrouw is dat juist wel belangrijk en daarom knuffelt deze liever na de seks. Zo stelt ze niet alleen haar eigen toekomst, maar ook die van eventuele kinderen veilig.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd