Dierenseks: de gekste standjes

Mensen doen het, vogels doen het en bijen doen het. Toch is een menselijke vrijpartij anders dan dierenseks. Wij mensen hechten waarde aan liefde en ervaren seks als puur genot. Deze zeven dieren pakken het heel anders aan! Scientias.nl zet ze voor jou op een rij.

Exploderende testikels
Een maagdelijke bijenkoningin heeft het in haar jeugd niet makkelijk. Andere jonge bijenkoninginnen vliegen haar in de haren. Eenmaal volwassen kiest een bijenkoningin een aantal darren (mannelijke honingbijen) om met haar een soort van paringsvlucht te ondernemen.

Is het een eer dat de darren gekozen worden om met de bijenkoningin te paren? Ja, want in één kolonie zitten vaak tienduizenden werkers.

Hebben ze geluk? Nee, dat niet. Als een mannelijke dar met de bijenkoningin paart, dan ontploffen zijn genitaliën in de bijenkoningin. De afgescheurde penis vormt een soort plug, waardoor andere bijen de koningin niet kunnen bevruchten. En de dar? Die sterft na de liefdesdaad.

Aanvalluuuh!
Platwormen gebruiken hun penis niet alleen om te zorgen voor nageslacht. Zij zien hun penis ook als een soort wapen om andere platwormen neer te steken.

Het gaat als volgt in zijn werk: twee platwormen komen elkaar tegen en vallen elkaar aan met hun penis. Ze steken elkaar net zolang, totdat één van de twee zijn sperma in het lichaam van de verliezer plant. De winnaar heeft gezorgd voor nageslacht; de verliezer moet genoegen nemen met het moederschap.

Even voor de duidelijkheid: alle platwormen hebben penissen. ze zijn namelijk hermafrodieten en hebben zowel mannelijke als vrouwelijke seksuele organen.

Vrouwen zijn de baas
Vrouwelijke hyena’s hebben de broek aan. Ze zijn groter en sterker dan de mannetjes. En ook nog eens een stuk agressiever. Ze hebben zelfs echte ballen!

Een vrouwelijke hyena heeft een zogenaamde pseudopenis, een vergrote clitoris. Ze kan op ieder moment klaarkomen. Om te paren moet het mannetje zijn penis in haar pseudopenis stoppen. Dat klinkt nogal moeilijk, en dat is het ook!

Overigens hebben vrouwelijke hyena’s het nog een stuk moeilijker tijdens bevallingen. Een jonge hyena komt namelijk door de pseudopenis naar buiten. Pijnlijk!

Oversekste Flipper
U zou het niet zeggen, maar mannelijke dolfijnen hebben altijd zin in seks! Zo nu en dan pakken ze zelfs andere objecten en dieren – zoals zeeschildpadden – om het even vlug ‘te doen’. Een dolfijn komt gemiddeld in twaalf seconden klaar!

Dolfijnen zijn zo dol op seks dat ze het vele keren per dag doen. Ze hebben ook nog eens een hele lenige penis. Mannelijke dolfijnen gebruiken hun geslachtsdeel om objecten te verkennen, net zoals wij mensen onze handen gebruiken.

Blauw, blauw, blauw
Mannelijke prieelvogels hebben niet alleen prachtige helderblauwe ogen, ze gebruiken ook de kleur blauw om vrouwtjes te versieren.

De mannelijke vogel maakt een zorgvuldig ingerichte baltsplaats met kleine priëlen voor een toekomstige partner. De prieelvogel bouwt een hut van stro, en verzamelt honderden bloemen, kleine stukjes steen en veren om een vrouwtje te verleiden. En alle verzamelobjecten zijn natuurlijk blauw.

U snapt wel dat een prieelvogel vele uren spendeert in het gereed maken van het nest. Wat een romanticus!

Gigantische penis
De bananenslak is vijftien tot twintig centimeter lang. De penis van dit diertje is óók vijftien tot twintig centimeter lang. Gigantisch dus!

Bananenslakken zijn hermafrodieten en proberen elkaar te bevruchten. Om een succesvolle paring te bewerkstelligen is het belangrijk dat een bananenslak een partner kiest die exact even groot is. Als hij een misberekening maakt, dan blijft zijn penis vastzitten tijdens de liefdesdaad.

Als dit gebeurt, dan bijt de andere slak een stuk van de penis van de partner af. Zo komt het paar los van elkaar en kunnen ze een andere partner zoeken.

Pinkeltje
Gorilla’s mogen dan groot en sterk zijn, maar dat zijn ze zeker niet op alle fronten! De gemiddelde lengte van een gorillapenis is slechts vier centimeter. En daar moet een gorilla een groep van vijf tot dertig vrouwen mee afwerken. Arme gorilla. En arme vrouwen.

Bronmateriaal

"How Animals Have Sex : A Guide to the Reproductive Habits of Creatures Great and Small" - David Strorm (ISBN 1592401910)
"30 Strangest Animal Mating Habits" - Neatorama
"10 Shockingly Weird Animal Sex Habits" - The Frisky

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd