Depressieve mensen eten meer chocola

Uit onderzoek blijkt dat mensen die depressief zijn meer chocolade nuttigen dan hun gezonde leeftijdsgenoten. Depressieve mensen eten gemiddeld 8,4 porties (een portie is 28 gram) per maand. Gezonde mensen houden het bij 5,4 porties. Mensen met een zeer zware depressie nuttigen 11,8 porties.

Het vermoeden dat er een verband is tussen chocolade en stemming bestaat al langer. Het is echter voor het eerst dat dit ook wetenschappelijk voor mannen en vrouwen kan worden vastgesteld.

De onderzoekers vroegen 931 mensen de hoeveelheid chocolade die ze nuttigden te noteren. Ook kregen de proefpersonen een vragenlijst omtrent hun dieet voorgelegd. Bovendien werd de mate van depressiviteit vastgesteld. Al snel bleken chocola en depressie nauw met elkaar samen te hangen.

De onderzoekers weten niet waarom depressieve mensen meer chocolade eten. Het is mogelijk dat de depressie het verlangen naar chocolade opwekt. Of wellicht maakt het eten van chocolade depressief. Nader onderzoek moet daar meer duidelijkheid over geven.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd