De twijfelachtige vondst van de G-spot

Onderzoeker Adam Ostrzenski beweert de anatomische G-spot gevonden te hebben. Maar is zijn bewijs overtuigend genoeg?

In het blad The Journal of Sexual Medicine beschrijft Adam Ostrzenski zijn zoektocht naar de G-spot. Zijn conclusie: de anatomische G-spot bestaat.

Mysterie
De G-spot is al jaren een mysterie. Sommige vrouwen zijn er heilig van overtuigd dat ze inderdaad een G-spot hebben. Anderen totaal niet. Wetenschappers zoeken er al jaren naar, maar slaagden er nooit in om de G-spot daadwerkelijk op overtuigende wijze aan te wijzen.

Goede vraag

Seks in de ruimte: kan dat? Lees er hier alles over!

Onderzoek
Ostrzenski denkt de G-spot nu echter gevonden te hebben. Hij bestudeerde het stoffelijk overschot van een 83-jarige vrouw en richtte zich met name op de vagina. Zo vond hij een soort zakje dat zeer flexibel was. Het bevond zich op de plaats waar veel vrouwen vermoeden dat hun G-spot zich bevindt. Het zakje zat vrij diep en was ongeveer 8,1 millimeter lang, 1,5 tot 3,6 millimeter breed en 0,4 millimeter hoog. Ostrzenski verwijderde het zakje en het bleek zeer rekbaar te zijn en een lengte van 8,1 tot 33 millimeter te kunnen hebben.

Bestaan
“Deze studie bevestigt het anatomische bestaan van de G-spot en kan leiden tot een beter begrip en verbetering van het seksueel functioneren van de vrouw,” zo stelt Ostrzenski. Maar ijn paper kan ongetwijfeld rekenen op flink wat vragen, twijfels en kritiek. En dat is logisch: er wordt al jaren vruchteloos naar de G-spot gezocht en nu zouden we ‘m opeens gevonden hebben? Onlangs nog namen wetenschappers zestig jaar onderzoek naar de G-spot onder de loep en zij moesten concluderen dat het bestaan ervan niet te bewijzen is. Maar, zo stelden de onderzoekers toen wel: dat wil niet zeggen dat de G-spot niet bestaat.

Toch zal het onderzoek van Ostrzenski niet voldoende zijn om de wetenschap van het bestaan van de anatomische G-spot te overtuigen. Daarvoor is nog meer onderzoek met meer proefpersonen voor nodig. Met zijn onderzoek bewijst Ostrzenski dan ook eigenlijk niet het bestaan van de G-spot, maar geeft hij wetenschappers wel een reden om te blijven zoeken.

Bronmateriaal

"Study Confirms Anatomic Existence of the Elusive G-Spot" - Wiley.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Daniel Horacio Agostini (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd