Is dat…een dijbeen op de rode planeet?

dijbeen

Een nieuwe foto van Marsrover Curiosity laat de mensen die heilig geloven in buitenaardse wezens van mensachtige proporties opveren. Want op de foto pronkt een wel heel bijzonder object dat doet denken aan een bot uit een dijbeen.

Op de foto zien we verschillende stukken steen. En tussen die stukken pronkt een object dat – met een beetje fantasie – toch doet denken aan een bot. Maar dat is het zeker niet, zo haast NASA zich te zeggen. Het is een steen.

“Deze Marssteen lijkt misschien op een bot uit een dijbeen,” zo stelt NASA in een verklaring. “Maar leden van het onderzoeksteam denken dat de vorm het resultaat is van erosie door wind of water.”

Oké. Dit zijn dus geen resten van buitenaardse wezens. Maar wellicht dat we de botten van ET dan in de toekomst gaan terugvinden? Ook die hoop schoffelt NASA in enkele zinnen keihard onderuit. “Als er ooit leven was op Mars, verwachten onderzoekers dat het om simpele levensvormen ging: microben. Mars had waarschijnlijk nooit genoeg zuurstof in zijn atmosfeer om complexere organismen mogelijk te maken. Dus grote fossiele resten zullen we waarschijnlijk niet vinden.”

Bronmateriaal

"Bone up on Mars Rock Shapes" - NASA.gov
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA / JPL-Caltech / MSSS.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd