Studenten komen met fiets die je niet kunt stelen

fiets

Drie studenten hebben een oplossing bedacht voor een wereldwijd probleem waar ook jij waarschijnlijk wel eens mee te maken hebt gehad: fietsendiefstal. De studenten ontwierpen een fiets die simpelweg niet heelhuids te stelen valt.

Het idee is eigenlijk heel simpel, maar je moet er maar opkomen. “Elk slot kan opengebroken worden terwijl de fiets intact blijft,” zo schrijven ze op hun site. “Daarom hebben wij besloten om een slot te maken uit het frame van de fiets. De enige manier waarop je deze fiets kunt stelen, is het breken van het slot, wat betekent dat je de fiets kapot maakt.”

Het slot
Het slot bestaat uit de onderbuis en zadelpen (zie ook het filmpje hieronder). Je parkeert de fiets tegen een lantaarnpaal en klikt de onderbuis uit elkaar, zodat twee delen ontstaan. Die delen knik je, zodat ze in een hoek van negentig graden op de oorspronkelijke onderbuis komen te staan. Vervolgens verbind je de twee stukken van de onderbuis – rond de lantaarnpaal – met behulp van de zadelpen.

Twintig seconden
Het op deze manier ‘op slot zetten’ van je fiets kost je volgens de studenten minder dan twintig seconden tijd. En – zo benadrukken ze – een groot voordeel is dat je niet meer allerlei zware kettingsloten met je mee hoeft te torsen om je fiets tegen diefstal te beschermen.

Het eerste prototype van de fiets is nu af. En dat prototype mag zich in flink wat media-aandacht verheugen. Maar of dat genoeg is om de fiets naar de Hollandse straten te brengen?

Bronmateriaal

"Yerka Project" - Nadiemelaroba.cl

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd