CrowdSong: samen een liedje produceren

  zingen

  Programmeur Brendon Ferris is gestart met een uniek project: CrowdSong. Het is een muzikaal experiment waarbij wildvreemden samenkomen en een liedje componeren.

  “Als veel mensen stemmen wat de volgende noot is, dan wordt er een noot gekozen die de meerderheid aanspreekt”, vertelt Ferris aan een redacteur van New Scientist. “Kortom: het liedje zal goed in de oren klinken.”

  Na vijftig stemmen wordt er een noot toegevoegd aan het liedje en begint de cyclus opnieuw. Het nummer bestaat uit twee coupletten, een refrein, een couplet, een refrein en een afsluiting.

  Componist David Cope van de universiteit van Californië heeft de site bezocht en verwacht dat het liedje muzikaal te saai gaat klinken. “We hebben allemaal een andere muzieksmaak en dat is goed”, zegt Cope. “Wanneer de gemiddelde noot wordt bepaald zal er ook een gemiddeld liedje uitkomen.”

  We zijn nu al benieuwd naar het eindresultaat. Het voorlopige liedje klinkt niet onaardig. Op het moment van schrijven hebben bijna 4.000 mensen bijgedragen aan het liedje.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd