Condooms: waarom de grootte van belang is

In de westerse wereld is het gebruik van een condoom zo goed als ingeburgerd. Toch zijn er mannen die geen condoom willen omdoen tijdens seks, omdat ze het niet fijn vinden om het voorbehoedsmiddel te gebruiken. Dit kan te maken hebben met het feit dat hun penis te klein of te groot is. Kortom, kies de juiste maat condoom!

Wetenschappers onderzochten 436 mannen in de leeftijd van achttien tot 67 jaar. Bijna de helft – 45 procent – gebruikte volgens eigen zeggen een slechtpassend condoom in de drie maanden voor het onderzoek. Bij deze mannen was de kans 2,5 keer zo groot dat het condoom van hun penis afschoot of kapot ging. Daarnaast veroorzaakten condooms bij deze mannen een irriterend gevoel. De mannen die een slecht condoom droegen, beweerden vaker dat een condoom zorgt voor minder plezier tijdens seks.

Het probleem is dat niet veel mannen het aandurven om kleine condooms te kopen. Zelfs het maatje ‘medium’ laten mannen links liggen. “Gelukkig zijn deze problemen op te lossen met educatieve programma’s”, concluderen de wetenschappers.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd