Bomgrapje op Twitter valt niet goed

“Robin Hood vliegveld is gesloten. Je hebt een week om het weer goed te maken, anders blaas ik het vliegveld op.” Nietsvermoedend plaatste Paul Chambers dit bericht op Twitter. Nu heeft hij een levenslang vliegverbod, krijgt hij een mogelijke celstraf en raakt hij zijn baan misschien kwijt.

Chambers zette het bericht op Twitter nadat zijn vlucht naar Ierland was geschrapt. Er was teveel sneeuw gevallen op het Robin Hood vliegveld in Doncaster, waardoor er geen vliegtuigen konden vertrekken.

Een week na het plaatsen van het bericht werd Chambers gearresteerd door de politie. Zeven uur lang werd hij ondervraagd door agenten, die de grap niet inzagen. Op 11 februari wordt hij veroordeeld.

De baas van de 26-jarige Chambers heeft de man even op non-actief gezet. Chambers mag nooit meer vliegen. Daarnaast hebben detectives zijn iPhone, laptop en thuiscomputer meegenomen.

“Ik had nooit gedacht dat dit kan gebeuren door een bericht op Twitter”, vertelt Chambers aan The Independent. “Ik ben zo iemand met heel veel goede manieren, en dan dit!”

Over de hele wereld is de beveiliging aangescherpt na de terroristische actie op 25 december 2009. Een Nigeriaanse student wilde een vliegtuig van Amsterdam naar Detroit opblazen. Hij had explosieven bij zich in zijn onderbroek.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd