Blackberry al in 1909 voorspeld

Nikola Tesla bedacht dat het ooit mogelijk zou zijn om met een draagbaar toestel zonder snoeren berichten te verzenden. Ook vermoedde hij dat dit handige apparaatje door iedereen gebruikt zou worden om met anderen te communiceren. Nu – iets meer dan een eeuw na zijn uitspraken – krijgt hij gelijk.

Tesla – bekend van Tesla Motors – schreef in het blad Popular Mechanics over hoe hij dacht dat de wereld er over een tijdje uit zou zien. Het was een schot in de roos.

Volgens Tesla kon elektriciteit alleen maar gedijen als er op een bepaald moment draagbare apparaten zouden komen. Met die apparaten zou volgens hem prima gecommuniceerd kunnen worden: ze hebben geen snoer en kunnen wireless berichten verzenden.

Hij voorspelde de Blackberry en die voorspelling ontvouwt zich nu in volle glorie. Zoals Tesla letterlijk voorspelde, is er een nieuw tijdperk in de technologie aangebroken waarin velen via de Blackberry communiceren. Toch is het allemaal wat langzamer gegaan dan Tesla had gehoopt of verwacht. De technologie wordt immers nog steeds bijgeslepen en nog lang niet iedereen is voor de charme van de Blackberry gevallen.

Tesla zat er in ieder geval absoluut niet ver naast toen hij zich aan wat toekomstvoorspellingen waagde. Dat kan van een aantal andere voorspellingen niet gezegd worden. Zo hebben we tegenwoordig lang niet allemaal een persoonlijke helikopter, zijn vliegende auto’s nog toekomstmuziek en bevinden zich ook nog steeds geen luchthavens op hoge gebouwen. Ook de oven die tevens dienst kan doen als haardroger bleek niet haalbaar. Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen…

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd