Bijna 200 tekeningen ontdekt in Angkor Wat

  angkorwat

  Wetenschappers hebben bijna 200 tekeningen ontdekt in de tempel Angkor Wat. De tekeningen zijn met het blote oog bijna niet te zien, maar met behulp van een speciale techniek zijn onderzoekers erin geslaagd om ze in beeld te brengen.

  Een deel van de tekeningen stamt uit de zestiende eeuw en maakt deel uit van een restauratiepoging, zo schrijven de onderzoekers in het blad Antiquity. In de zestiende eeuw werd de beroemde Cambodjaanse tempel namelijk van een hindoeïstische tempel omgetoverd tot een boeddhistische tempel.

  Afbeelding: Tan, et al.
  Afbeelding: Tan, et al.
  Andere tekeningen zijn ‘graffiti’. Door bezoekers achtergelaten nadat de tempel in de zestiende eeuw niet langer gebruikt werd.

  In totaal hebben onderzoekers bijna 200 tekeningen teruggevonden. Ze zijn met het blote oog bijna niet te zien, maar met behulp van een speciale techniek die heel subtiele kleurverschillen op digitale foto’s duidelijker zichtbaar maakt, zijn ze nu toch aan het licht gekomen. Op de tekeningen zijn de meest uiteenlopende taferelen te zien: van olifanten tot goden en mensen die paardrijden.

  Bronmateriaal

  "The hidden paintings of Angkor Wat" - Antiquity.ac.uk
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Donald Macauley (via Wikimedia Commons).

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd