Bibber mee: nieuwe beelden van Felix Baumgartners sprong vrijgegeven

baumgartner

Bijna anderhalf jaar nadat Felix Baumgartner het waagde om van een hoogte van zo’n 37 kilometer naar beneden te springen, zijn opnieuw beelden van zijn sprong weergegeven. Ze laten de sprong vanuit een heel ander perspectief zien.

In het filmpje zien we wat Baumgartner tijdens zijn sprong en gehele reis naar beneden zag. Het levert duizelingwekkende beelden op. Indrukwekkend blijft het moment waarop hij uit zijn module stapt en aan zijn sprong begint. Maar ook het moment waarop hij gevaarlijk gaat tollen, maakt indruk. Vanaf een afstandje gezien was dat al eng. Maar nu zien we het vanuit Baumgartners perspectief. Het maakt maar weer eens duidelijk hoeveel er werkelijk fout had kunnen gaan.

Maar liefst acht miljoen mensen waren in oktober 2012 live getuige van Baumgartners sprong. Ze zagen hoe hij als eerste mens – zonder de bescherming van een voertuig – door de geluidsbarrière brak en tijdens zijn vrije val snelheden van meer dan 1300 kilometer per uur haalde.

Hoewel die livebeelden toen al indrukwekkend waren, zijn de laatste maanden zo af en toe beelden vrijgegeven die de sprong vanuit een heel ander perspectief laten zien. Dit nieuwste filmpje brengt ons dichterbij dan elk ander filmpje dat van de sprong gemaakt is. Het plaatst ons voor heel even in Baumgartners schoenen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd