Beweeg uw kattenoren met uw hersenen

Het is een Japanse uitvinding: kattenoren die bestuurd worden door hersengolven en zo uw gemoedstoestand communiceren. Iets voor u?

De gadget heeft de naam Necomimi gekregen. Het is een soort haarbaand met daarop twee kattenoren. De band meet de hersenactiviteit en stemt de activiteit van de oren daarop af. Wanneer er dus heel veel hersenactiviteit is, gaan de oren rechtovereind staan. Maar wanneer de drager heel relaxt is, gaan de oren liggen.

WIST U DAT…

…de Japanners ook druk experimenteren met hologrammen? Bekijk de beelden hier!

Modieus?
Of het modieus is? Daar valt natuurlijk over te twisten. En dan is er nog een belangrijk vraagstuk: wilt u echt dat anderen weten wat er door u heengaat? Als u langs die leuke collega loopt, kunnen de kattenoren namelijk zomaar rechtovereind gaan staan en dat kan vragen oproepen. Net als een vergadering waarin uw oren gaan hangen, terwijl er van u verwacht wordt dat u intensief meedenkt.

Markt
De ontwikkelaars van de oren zien er wel heil in en hopen de gadget eind dit jaar in Japan aan te kunnen bieden. Wat de gadget moet gaan kosten, is onduidelijk.

Het is aannemelijk dat we in de toekomst steeds meer van dit soort apparaten (hopelijk wel met een andere vormgeving) gaan tegenkomen. Wetenschappers werken hard aan manieren om hersenactiviteit direct om te zetten in acties. Zo zou u in de toekomst met uw hersenen uw auto kunnen besturen.

Bronmateriaal

"Brainwaves control cat-ear hat" - News.discovery.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd