Balletje overgooien? Deze robot doet graag mee!

Onderzoekers van het Disney onderzoeksteam hebben een robot ontwikkeld die balletjes kan gooien en vangen en zelfs voor jongleren zijn robothanden niet omdraait.

In themaparken wordt al veel gebruik gemaakt van vermakelijke robots, zo merkt Disney op. Maar gelegenheid tot fysieke interactie met die robots is er vaak niet. Daar heeft het Disney onderzoeksteam nu iets op bedacht. Ze ontwikkelden een robot waarmee mensen de interactie kunnen aangaan, zonder dat ze daarvoor heel dicht bij de robot in de buurt hoeven te komen. Mensen kunnen balletjes op de robot afvuren, die de robot vervolgens vangt en weer teruggooit. En zelfs met iemand jongleren behoort tot de mogelijkheden.

Camera
Het wordt allemaal mogelijk gemaakt dankzij een camera die de bal voortdurend lokaliseert. Op basis van de locatie van de bal voorspelt de robot waar deze wanneer aan zal komen. De robothand beweegt zich vervolgens naar die plaats.

Falen
De robot is ook in staat om vast te stellen wanneer hij gefaald heeft en een bal bijvoorbeeld niet vangt. Daarop reageert de robot door de schouders op te halen, het hoofd te schudden, naar beneden of achter zich te kijken.

Gaan we deze robot straks aantreffen in themaparken? Of halen we ‘m in de toekomst in huis om de kinderen of de hond te vermaken?

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd