Amarant tegen ondervoeding in Kenia

  Wetenschappers proberen de perfecte kandidaat te vinden om ondervoeding in Kenia tegen te gaan. De kandidaat moet makkelijk te telen zijn, snel groeien en natuurlijk zeer gezond zijn. De Wageningen Universiteit ziet de groene kruidachtige plant amarant als een goede kanshebber.

  Het gewas bevat veel gezonde eiwitten, vitamines en beta-caroteen. Ook zitten er veel vezels, mineralen (ijzer, zink) en antioxidanten als flavonoïden en glucosinolaten in amarant. Cecilia Moraa Onyango van de universiteit onderzocht de kruidachtige plant. Het blad van de amarant is eetbaar en kan op dezelfde manier bereid worden als spinazie.

  De groene amarant is perfect voor kleine vrouwelijke boeren in de buurt van Nairobi. Na het zaaien duurt het slechts acht weken voor amarant geoogst kan worden. Het kruid kan gemakkelijk verkocht worden op de markt en in supermarkten.

  Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het telen van amarant in Kenia, is het gebruik van mest. Teveel kunstmest is slecht voor de kwaliteit van het eindproduct. Een combinatie van kunstmest en organische mest werkt het beste en levert de hoogste opbrengst op.

  Bronmateriaal

  Wageningen Universiteit

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd