30 ton zware meteoriet gevonden in Argentinië

  Afgelopen weekend hebben wetenschappers een 30 ton zware meteoriet opgegraven in Argentinië. Bekijk de videobeelden van deze opgraving.

  De onderzoekers claimen dat deze steen ‘s werelds tweede grootste meteoriet is. Volgens de eerste metingen bedraagt het exacte gewicht 30.800 kilo, terwijl de huidige nummer 2 – El Chaco – ‘slechts’ 28.840 kilo weegt.

  Er zijn een paar kanttekeningen. Is de steen wel echt een meteoriet? Waarschijnlijk wel, maar het moet eerst nog bevestigd worden. Daarnaast is het nog onzeker of de steen echt 30.000 kilo weegt en dus de tweede plek overneemt. Andere onderzoekers beweren dat El Chaco 37 ton weegt, waardoor die meteoriet het zilver pakt.

  Recordhouder
  De zwaarste meteoriet ooit gevonden is Hoba. Deze meteoriet is in 1920 gevonden in Namibië en weegt zo’n 66 ton. De steen is tussen de 200 en 400 miljoen jaar oud. Ongeveer 80.000 jaar geleden viel het object op aarde. Het object is vrij vlak, waardoor de atmosfeer de meteoriet flink afremde en de meteoriet zo goed als intact op aarde neerkwam.

  Weinig info
  Er is verder nog weinig bekend over de leeftijd en oorsprong van de Argentijnse meteoriet. Zodra hier meer bekend over is, geven we hier informatie over.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd