‘157-jarige Indonesische vrouw ontdekt’

Tijdens een recente volkstelling ontdekte een statistisch bureau in Indonesië een 157-jarige vrouw in een dorpje op het eiland Sumatra. De vrouw, Turinah, beweert dat ze in 1853 is geboren. Dit heeft ze in mei gezegd. Is dit de oudste vrouw ter wereld?

Als het nieuws waar is, heeft de vrouw het record van de Franse Jeanne Calment (122 lentes jong) verbroken, aldus het bureau. “Er bestaan geen authentieke documenten die haar hoge leeftijd bewijzen,” zegt Jhonny Sardjono van het bureau. “Maar rekening houdend met de leeftijd van haar adoptiedochter, die 108 jaar oud is, is het moeilijk om te twijfelen. ”

In mei van dit jaar verklaarde de vrouw in 1853 te zijn geboren. “Ze heeft een uitstekend geheugen, en bovendien geen last van zicht of -gehoorproblemen. Naar eigen zeggen rookt ze al haar hele leven lang sigaretten met kruidnagel,” zegt Sardjono. “Ze spreekt zelfs bijna vloeiend Nederlands.”

Vroeger was Indonesië een Nederlandse kolonie, wat opnieuw als bewijs zou kunnen dienen voor haar 157 jaren. In 1965 heeft Turinah haar identiteitspapieren vernietigd om niet aan de communisten gelinkt te worden.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd