Vrouwenmagneet Kiki sterft op 146-jarige leeftijd

   BIOLOGIE  Kiki, een grote landschildpad en bewoner van de dierentuin van Parijs, stierf afgelopen week. Het dier werd 146 jaar oud en overleed aan een infectie. Kiki was 75 jaar in ‘landschilpaddenjaren’, dus relatief gezien valt zijn hoge leeftijd nog mee. Grote reptielen als landschildpadden kunnen 180 jaar of zelfs ouder worden.

  Kiki was niet de oudste reuzenschildpad ter wereld. Wetenschappers denken dat de eer naar Jonathan – een andere landschildpad – gaat met een leeftijd van 178 jaar. Hij geniet van zijn laatste jaren op het prachtige eiland St. Helena. Jonathan is waarschijnlijk één van de oudste levende dieren op aarde. Misschien wel dé oudste.

  Verzorgers van Kiki zijn niet blij met de dood van de vrouwenmagneet. Kiki trok met zijn charisma veel mensen naar zijn verblijf. Regelmatig was Kiki opgewonden, waarbij hij achter vrouwtjes rende en luidkeels schreeuwde. Zijn geroep kon overal in de dierentuin gehoord worden.

  Drie jaar geleden stierf de 175 jaar oude galapagosreuzenschildpad Harriet. Timothy, ook een schildpad, overleed in 2004 op 165-jarige leeftijd. Het oudste dier ooit was de 226-jarige koikarper Hanako.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd