Senator wil zware raket bouwen

De komende jaren gaat zes miljard dollar in de Verenigde Staten naar private firma’s om ruimtevaartuigen en -capsules te ontwikkelen. Senator Bill Nelson vindt dat dit geld naar NASA moet gaan om een zware raket te bouwen. De raket – die lijkt op de Ares V – tilt met gemak een zware lading op.

Nelson maakte zijn plan afgelopen vrijdag bekend bij het publiek. Hij sprak een menigte toe nabij het Kennedy Space Center in de Amerikaanse staat Florida. Het Kennedy Space Center wordt het hardst getroffen door de bezuinigingen van president Obama. De faciliteit is namelijk de thuisbasis van de spaceshuttles. De spaceshuttle gaat in september met pensioen.

“We hebben een voorstel gedaan om het geld in het onderzoek en de ontwikkeling van een zware draagraket te stoppen”, zegt Nelson. Het onderzoek en de ontwikkeling hoeven niet vanaf het begin te starten. Het begin is er namelijk al in de vorm van de Ares V-raket. Nelson: “Het is mijn doel om verder te gaan met de ontwikkeling van een nieuw ruimtevaartuig, zoals Orion.”

Obama reist op 15 april naar Kennedy Space Center om daar te praten over de nieuwste ruimteplannen van de Verenigde Staten.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd