Robotvoetballers van TU Eindhoven gaan voor goud

De afgelopen jaren slaagden de robotvoetballers van TU Eindhoven er niet in om de gouden beker in de wacht te slepen, maar dit jaar hebben de Eindhovenaren grote verwachtingen. Het robotteam heeft namelijk een nieuwe keeper met drie soorten ogen.

Het robotteam en de menselijke begeleiders vertrokken gisteravond naar het WK RoboCup in Istanbul. Dit wereldkampioenschap wordt sinds 1997 jaarlijks gehouden. Vorig jaar bereikte Tech United Eindhoven de finale, maar daarin verloor het team met 4-5 van het Chinese team Water. In de laatste seconde scoorde het Chinese voetbalteam de winnende treffer. Een bittere pil voor de universiteit.

Dit jaar moet de verbeterde keeper zoveel mogelijk ballen tegenhouden. De keeper heeft een 360-gradencamera, drie lasers en een Kinect-sensor van de Xbox. De kans is groot dat de Eindhovenaren dit jaar eerste worden. Tijdens de Duitse open kampioenschappen in april bereikte het team de eerste plaats. Het team maakte 105 doelpunten en kreeg er slechts zeven om de oren.

Wilt u de wedstrijden van Tech United live volgen? Ga dan naar www.techunited.nl. U kunt het team ook volgen via verschillende sociale media en op de fotosite Flickr.


Tech United vs Cambada (halve finale RoboCup 2009)

Bronmateriaal

"Nederlands robotvoetbalteam net geen wereldkampioen" - Scientias.nl Persbericht TU Eindhoven

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd