Robot houdt wel van een feestje

Een nieuwe klein robotje zit vol met sensoren en voelt aanrakingen, maar ook het ritme van de muziek. En dansen dat de robot kan!

De robot in kwestie werd in beginsel ontwikkeld om kinderen met autisme te helpen om te communiceren. Zo’n robot kost duizenden dollars.

Simpel
Maar deze robot is eigenlijk een versimpelde versie daarvan en dus een stuk goedkoper. De robot zit vol met sensoren en reageert op kietelen, knijpen, duwtjes en andere aanrakingen.

WIST U DAT?

…deze robot heus niet de enige robot is die kan dansen? Nao-robots kunnen er ook wat van en de robot HRP4 schitterde al eens in een dansgezelschap.

Dansen
Maar daar blijft het niet bij. De robot houdt ook wel van een lekker muziekje met een stevige beat. Want de robot kan op die beat bewegen. U kunt ook voor de robot klappen en dan beweegt deze op dat ritme.

De onderzoekers hopen dat de robot – die binnenkort in tal van speelgoedwinkels verkrijgbaar is – bovenaan vele verlanglijstjes zal prijken. Als dat lukt, zullen heel wat kinderen dit jaar een robotvriendje krijgen en is de robot er weer in geslaagd om ietsje dieper in het leven van de mens te infiltreren.

Bronmateriaal

"Party Robot" - Technologyreview.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd