Nieuwe jetski is een supersnelle taxi op het water

watertaxi

Het Italiaanse bedrijf Jet Capsule ontwikkelde een bijzondere jetski: Jet Taxi. Dit is een watertaxi met plek voor dertien personen: één bestuurder en twaalf passagiers. Zien we deze watertaxi binnenkort op de Venetiaanse wateren? Wie weet!

jetski-binnenDe watertaxi is ruim zeven meter lang en 3,5 meter breed. Hierdoor manoeuvreert dit vaartuig makkelijk door kanalen en grachten. De maximale snelheid is 60 kilometer per uur, maar dan kan de watertaxi geen passagiers meenemen. Volledig geladen is de maximale snelheid nog steeds een indrukwekkende 46 kilometer per uur. Dit betekent dat de watertaxi binnen acht minuten van de haven van Den Helder naar Texel kan varen. Als we rekening houden met de maximale toegestane snelheid op het water (20 km/per uur), dan is alsnog een reis van slechts twintig minuten. Voor een voetpassagier is dit een stuk leuker dan op de veerpont.

jet-capsule-2

Met een volle tank kan de watertaxi flinke afstanden overbruggen. De maximale actieradius is ruim 300 kilometer.

Wil je binnenkort mee met deze watertaxi? Je moet nog even geduld hebben. Volgend jaar begint de taxiservice in Italië, al is Jet Capsule van plan om snel uit te breiden naar steden als Dubai, Moskou en Miami.

Bronmateriaal

"Jet Taxi" - Jet Capsule (via Gizmodo)

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd