Mars One verwelkomt eerste investeerders

mars one

De ambitieuze plannen van Mars One worden naarmate de tijd vordert steeds ietsje realistischer. Ook deze week weer nu het bedrijf bekend maakt de eerste investeerders binnen te hebben gehaald.

Wie de beurs opengetrokken hebben om een bemande missie naar Mars mede mogelijk te maken, is onbekend. Wel meldt Mars One het geld te gaan gebruiken om astronauten te selecteren en te starten met het ontwerp van ruimtevaartuigen, ruimtepakken, woonmodules voor op Mars, enzovoort.

Over Mars One

Alles weten over Mars One en de ambitieuze ruimteplannen van het bedrijf? Lees dan ook eens dit interessante interview met Bas Lansdorp, oprichter van Mars One.

Mars One is vanzelfsprekend blij met de eerste centen. “Het organiseren van een bemande missie naar Mars is een enorm complexe onderneming,” vertelt Kai Staats namens Mars One. “Er zijn heel wat technische hindernissen die we moeten nemen en het totale geldbedrag dat daarvoor nodig is, is enorm. De paar miljoen dollar die we in de komende maanden gaan verzamelen, lijkt misschien onbelangrijk als we denken aan de miljarden die nog nodig zijn, maar we doen het stap voor stap.”

Nog in de eerste helft van dit jaar hoopt Mars One verschillende bedrijven opdracht te geven voor het ontwerpen van de modules waar de astronauten op Mars in gaan leven, ruimtepakken, ruimtevaartuigen en andere apparatuur die nodig is om leven in de ruimte mogelijk te maken. Ook start dit jaar nog een selectieprogramma voor astronauten. Onlangs maakte Mars One al bekend aan welke eisen mensen die interesse hebben in een enkele reis naar Mars moeten voldoen.

Bronmateriaal

"Mars One Secures First Investments" - Mars-One.com
De afbeelding bovenaan dit artikel is gemaakt door Mars One.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd