Jongen verlost van schild

In China hebben chirurgen het schild op de rug van een jongen verwijderd, tijdens een twee uur durende operatie. Door een mysterieuze ziekte had Maimaiti Hali een reusachtige ‘plaat’ van harde huid op zijn rug gekweekt. Eerder kon die ingreep niet worden ondernomen omdat hij nog te jong was. De dokters die Maimaiti Hali opereerden verwachten dat hij volledig zal herstellen.

“De vergroeiing werd steeds groter en groter, en de plaat werd ook harder. Het leek net een schild van een schildpad,” zeggen de artsen. De jongen was erg dapper, al werd hij uitgelachen. “Hij klaagde nooit,” zegt zijn vader. “Ik ben dolblij dat hij eindelijk is geopereerd.”

Huid van Hali’s benen en schedel verving de huid op de rug. “De huid was zo sterk en dik als dat van een stier,” zegt chirurg Ye Xiangpo.

Hali zelf is positief. “Ik hoop dat ik binnenkort zonder t-shirt in de zon kan zitten, zonder dat iemand mij uitlacht,” zegt hij tegen The Sun. “Het was erg pijnlijk, maar daar hoef ik me nu geen zorgen meer om te maken. En ook het pestgedrag van de andere kinderen zal nu voorgoed verleden tijd zijn.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd