IJzige kruin van moeder aarde schittert in nieuwe foto

We zijn het wel gewend: foto’s van moeder aarde. Maar slechts zelden wordt onze planeet vanaf de bovenzijde (de Noordpool) gefotografeerd. En dat maakt deze prachtige foto heel bijzonder.

De foto is gemaakt door de weersatelliet SNPP (Suomi National Polar-orbiting Partnership). Deze satelliet werd eind 2011 gelanceerd en bevindt zich op een hoogte van zo’n 824 kilometer boven de aarde.

Vanuit die positie maakt de satelliet heel wat prachtige foto’s. En de foto hierboven is daar een fraai voorbeeld van. U ziet de Noordpool, bedekt door een dik pak ijs. Ook is mooi te zien hoe het noordelijk halfrond op iets lagere breedte groener kleurt en naar de evenaar toe weer bruiner wordt.

Als u goed kijkt, ziet u links het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Ook Nederland is te zien. Een groot deel van Frankrijk gaat net achter een sliert bewolking schuil.

Foto: NASA.

Meer foto’s van onze prachtige planeet zien? Bekijk dan ook eens de update die de beroemde Blue Marble-foto uit 1972 kreeg. Of geniet van de haarscherpe foto die de Russen onlangs van onze aardbol maakten.

Bronmateriaal

NASA.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd