Hoe ziet de wereld er uit door de ogen van een ijsbeer?

ijsbeer

Wetenschappers hebben een ijsbeer een ruime week uitgerust met een halsband, waardoor zij nu unieke beelden in handen hebben. Hoe ziet de wereld er uit door de ogen van een ijsbeer? Bekijk deze video!

De onderzoekers van het USGC begonnen in 2013 al met de opnames. Helaas stopten de eerste camera’s met functioneren door de extreme kou. “We zijn enorm blij dat de nieuwe camera’s wel werken”, vertelt Todd Atwood van het USGC.

Wist u dat…

hybride beren de ijsbeer bedreigen?

De videobeelden vertellen onderzoekers wat een ijsbeer doet (bijv. eten, jagen en zwemmen) en hoe vaak hij dit doet. Op basis hiervan kunnen zij voorspellen hoe het gedrag van een ijsbeer verandert als het zeeijs terugtrekt. Uit observaties blijkt dat sommige ijsberen extreme maatregelen nemen om te overleven. In 2011 is een ijsbeer gefotografeerd die een jonge ijsbeer verorberde. In datzelfde jaar zagen onderzoekers een ijsbeer die maar liefst negen dagen lang rondzwom. Het dier overbrugde een afstand van 687 kilometer in ijskoud water, en dat is enorm gevaarlijk. Het vrouwtje verloor 22 procent van haar lichaamsgewicht, terwijl haar jong door de lange reis stierf.

Gelukkig laat de video een gezonde ijsbeer zien, die een lekker hapje scoort en met een andere ijsbeer speelt.

Bronmateriaal

"Through the Eyes of a Polar Bear" - USGS
Foto: National Geographic

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd