Geen seks in het ISS

  Er is geen plaats voor romantische escapades aan boord van het ISS. Dat vertelde de commandant van spaceshuttle Discovery, Alan Poindexter vandaag. Hij beantwoordde daarmee de vraag van een journalist die graag wilde weten wat er zou gebeuren als astronauten seks hebben in de ruimte.

  “We zijn professionals,” meent Poindexter. “We behandelen elkaar met respect en hebben een goede werkrelatie. Van persoonlijke relaties is geen sprake. We hebben ze niet en krijgen ze niet.”

  Poindexter en zijn zes bemanningsleden waren in Japan om te praten over hun missie naar het ISS. De twee weken durende missie was bedoeld om het ruimtestation van voorraden te voorzien. Tijdens de missie waren voor het eerst vier vrouwen tegelijkertijd in het ISS.

  Seks in de ruimte lijkt misschien onwerkelijk, maar er doen zich genoeg verhalen de ronde over astronauten die het toch niet konden laten. Zo reed voormalig astronaut Lisa Marie Nowak in 2007 honderden kilometers dwars door de Verenigde Staten om de minnares van haar geliefde – ook een astronaut – te confronteren. Ze zou dat volgens politierapporten zonder ook maar één tussenstop te maken, hebben gedaan. Om dat mogelijk te maken, zou ze luiers hebben gedragen. Nowak ontkende dat.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd