Enorme verloren gewaande rat is terug

  Bijna 40 jaar werd er niets van hem vernomen, maar nu is de 30 tot 70 centimeter lange rat Crateromys australis weer terug.

  Zoöloog Milada Řeháková liep de rat in de bossen op de Filipijnen tegen het lijf. En dat was een grote verrassing. De rat werd namelijk bijna veertig jaar geleden voor het laatst waargenomen en dus gingen deskundigen er eigenlijk al vanuit dat deze was uitgestorven.

  Filmpje
  Maar het tegendeel is waar, zo blijkt uit filmpjes die Řeháková van de rat maakte. Na de eerste waarneming keerde Řeháková nog meerdere keren terug en met succes. Uiteindelijk zag ze de soort zeker drie keer opduiken.

  Bijzonder
  De C. australis is heel bijzonder. Het beest kan dertig tot zeventig centimeter lang worden en heeft een driekleurige staart. De rat leeft voornamelijk in bomen en heeft sterk te lijden onder de ontbossing.

  Nu de verloren gewaande rat weer is waargenomen is dat voor onderzoekers reden om maatregelen te nemen. Ze hopen dat ze met de juiste maatregelen het voortbestaan van de rat kunnen waarborgen.

  Bronmateriaal

  "Long-lost EDGE Species Rediscovered After 40 Years" - Edgeofexistence.org
  De afbeelding bovenaan dit artikel is afkomstig van Google Maps.

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd