Voor in je eigen keuken: een kastje met eetbare insecten!

  Mmm, hou jij ook zo van een krekeltje als tussendoortje? Nu kun je een kastje in huis halen waardoor je je eigen insecten kunt kweken én kunt consumeren. Insecten zitten vol met goede vitamines en mineralen, dus het is het proberen waard.

  Wist je dat insecten eten heel gezond is? Ze bevatten veel goede voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine B, eiwitten en (onverzadigd) vet. Op dit moment is het eten van insecten in het Westen nog niet zo populair. Maar daar willen de ontwerpers van Livin Harms verandering in brengen. Zij ontwikkelden een soort kastje waardoor iedereen in zijn eigen keuken insecten kan kweken.

  Wist u dat…

  Heb je een huisstofmijtallergie? In dat geval zul je er verstandiger aan doen om die overheerlijke salade met meelwormen links te laten liggen.

  Kastje
  Het kastje bestaat uit een aantal laatjes waarin je meelwormen kunt plaatsen. In het hele kastje kun je tot wel 500 gram aan heerlijke, gezonde en duurzame meelwormen kweken. Geen nood, de laatjes kun je goed afsluiten waardoor de wormen niet kunnen uitbreken. Lijkt dit kastje je wel wat? Bij aanschaf krijg je ook een receptenboek, een gebruiksaanwijzing van het kastje en alvast een starterskit met meelwormen meegeleverd!

  Handje insecten
  Hoewel insecten eten dus heel gezond is, trekt het veel van ons nog niet echt aan. Toch zou het beter zijn als we wel af en toe een handje sprinkhanen, krekels of rupsen tot ons nemen. Dat doen ze in China, Mexico en veel Afrikaanse landen trouwens ook. Zo’n 2 miljard mensen eten wereldwijd insecten. Wie weet komen ze binnenkort ook wel bij ons op de menukaart. Het kweken van insecten is namelijk beter voor het milieu dan de teelt van koeien en varkens en insecten zijn zuiniger met voedsel en water. Bovendien zijn er in de wereld insecten genoeg. Ook Wageningse wetenschappers bevestigen in een studie dat meelwormen een zeer goed alternatief zijn voor kippen, varkens en rund.

  Ben je nou nog niet helemaal overtuigd, maar lijkt het je wel wat om je hier wat meer in te verdiepen? Wie weet word je geraakt als je eens wat heerlijke recepten met insecten doorleest.

  Bronmateriaal

  "Livin Farms hive" - Livin Farms"
  Insecten eten" - Voedingscentrum
  Foto boven aan artikel: Livin Farms

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd