Chatroulette: nieuwe website van Russische tiener

Chatroulette.com bestaat slechts enkele maanden en is in korte tijd zeer populair geworden. Op de website is het mogelijk om te webcammen met een wildvreemd persoon. Chatroulette, misschien wel de grootste internetsensatie sinds Twitter, is bedacht door de 17-jarige Russische tiener Andrey Ternovskiy.

Op de website Chatroulette kunnen bezoekers eerst hun eigen webcam aanzetten. Is het beeld goed? Dan gaat de site een andere webcammer zoeken die op dat moment ook op zoek is naar een andere gebruiker. Vervolgens worden de twee aan elkaar gekoppeld, waarna er gechat, gepraat en geflirt kan worden.

Chatroulette is grappig, maar ook erg vreemd. Er zijn een heleboel mensen die naakt webcammen, dus het is niet iets voor jonge kinderen. Daarnaast komen bezoekers de meest bijzondere freaks tegen.

Ondanks de nadelen heeft Chatroulette veel voordelen. “Twee groepen tieners kunnen met elkaar feesten”, vertelt maker Ternovskiy in een Russiche krant. “Mensen zingen voor elkaar, maken prachtige tekeningen of zenden hun eigen muziek uit. Dat is fantastisch!”

Op YouTube staan op dit moment al diverse filmpjes van vreemde Chatroulette-momenten. Het onderstaande filmpje laat zien hoe de wildste droom van een jongen werkelijkheid wordt.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd