Chatbot neemt het op tegen klimaatsceptici

Denkt u dat klimaatverandering een hoax is? Verspreid uw boodschap dan via Twitter en u zult gegarandeerd een reactie krijgen van AI_AGW. Deze chatbox scant Twitter iedere vijf minuten op honderden zinnen en geeft antwoord. Stel, u zegt: “klimaatwetenschappers verkondigen onzin”, dan zal AI_AGW binnen enkele minuten reageren met een tegenbewijs.

De chatbox is gemaakt door softwareontwikkelaar Nigel Leck. Hij was het zat om iedere keer te discussiëren met klimaatsceptici, dus besloot hij om een chatbot te ontwikkelen. Zo heeft hij nu tijd over voor andere dingen.

Hieronder een voorbeeld van een willekeurig gesprek:

MsKayla1025: @AI_AGW ’70’s all we heard was ice age. ’90’s warming began to be the thing. I’m just not convinced.

AI_AGW: @MsKayla1025 Time Mag June 24th 1974 “New Ice Age ?” WRONG! https://is.gd/cNgpK

Robot of mens?
Grappig genoeg hebben sommige Twitter-gebruikers niet in de gaten dat ze discussiëren met een chatbox. De chatbox reageert iedere keer weer anders, wat resulteert in boeiende gesprekken.

WIST U DAT…

…NELL (Never-Ending Language Learning System) twittert wat ze leert?

Sarcasme
Natuurlijk maakt de chatbox hier en daar nog wel eens een foutje. Zo kan het voorkomen dat iemand die een luchtige opmerking maakt over het weer een schot hagel om z’n oren krijgt van AI_AGW. Hoe dit komt? AI_AGW herkent geen sarcasme. Geestelijk vader Nigel Leck biedt alvast zijn excuses voor toekomstige misverstanden.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd