Boren op Mars? Met de Dragon-capsule is het mogelijk!

De eerste vlucht met de Dragon-capsule naar het internationale ruimtestation vindt over enkele weken plaats. Toch hebben NASA en SpaceX grote plannen met de capsule. Zo kan de Dragon-capsule gebruikt worden om te boren op Mars. Niet naar olie, maar naar tekenen van leven.

Zo’n missie zou een relatief goedkoop prijskaartje hebben: ongeveer 370 miljoen euro. Nature meldt dat een missie van deze omvang in 2018 gelanceerd kan worden. De Dragon-capsule gaat dan naar één van de polen van Mars en boort vervolgens door de Martiaanse permafrost. Vervolgens worden de bodemdeeltjes onderzocht in het interne laboratorium. Deze techniek is niet heel kostbaar, omdat het al is uitgevonden voor NASA’s Curiosity-rover.

Het idee om een Dragon-capsule naar Mars te sturen is op 31 oktober besproken tijdens een presentatie in NASA’s Ames onderzoekscentrum. Wellicht heeft de presentatie gezorgd voor de nodige enthousiasme bij werknemers van NASA en SpaceX en wordt het plan in de toekomst gerealiseerd. Het klinkt als een mooie uitdaging!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd