Bigfoot onder de spinnen ontdekt

Wetenschappers hebben in een grot in het zuidwesten van Oregon een wel heel bijzondere spin ontdekt. De spin heeft gigantische klauwen en wordt om die reden door de onderzoekers als de Bigfoot onder de spinnen bestempeld.

De spin is zo bijzonder dat het niet alleen een nieuwe soort is, maar ook een nieuwe familie spinnen: Trogloraptoridae. Het meest opvallende aan de spin zijn toch wel zijn enorme klauwen. Die suggereren dat de spin een echt roofdier is. Welke organismen de spin precies aanvalt en hoe hij dat doet, is nog onduidelijk.

Het ‘gezicht’ van de spin. Om u een beeld te geven van de werkelijke grootte: het streepje rechtsonder is in werkelijkheid 1 millimeter lang. Afbeelding: Zookeys / doi: 10.3897/zookeys.215.3547.

De onderzoekers vonden de spin in een grot in het zuidwesten van Oregon. De spin is wanneer hij zijn poten heeft uitgestrekt zo’n vier centimeter groot. Hij bouwt zijn web aan het dak van grotten, zo meldt het blad Zookeys.

De uiteinden van de poten van de spin. Afbeeldingen: Zookeys / doi: 10.3897/zookeys.215.3547.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe groot het leefgebied van de spin is. Ook de historie van deze spin is nog raadselachtig. De spin bezit heel wat oude kenmerken, maar ook flink wat evolutionaire nieuwigheden.

Bronmateriaal

"Spider version of Bigfoot emerges from caves in the Pacific Northwest" - Pensoft.net
De foto bovenaan dit artikel is afkomstig uit het blad Zookeys / doi: 10.3897/zookeys.215.3547.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd