Astronauten zetten moeders in het zonnetje

De astronauten aan boord van het internationale ruimtestation kregen gisteren op Moederdag de gelegenheid om hun moeders te feliciteren. Met een telefoongesprek, een sms’je of een persoonlijke e-mail. De bemanningsleden maakten hier graag gebruik van.

“De bemanningsleden kregen op zondag vrije tijd, zodat ze gebruik konden maken van de verschillende communicatiemiddelen aan boord van het ruimtestation om hun moeders een fijne Moederdag te wensen,” vertelt NASA-woordvoerder Josh Byerly.

Op dit moment zweven zes astronauten op een hoogte van ruim 350 kilometer boven de aarde: vijf mannen en één vrouw. Ondanks dat het best hard werken is in de ruimte, krijgen de astronauten regelmatig toegang tot internet om te praten met het thuisfront.

In januari 2010 was het voor het eerst mogelijk om vanuit het internationale ruimtestation direct op internet te gaan. Voorheen liepen alle verbindingen via Mission Control. NASA-astronaut Jeff Williams maakte van deze gelegenheid gebruik en bestelde bloemen voor zijn vrouw.

Binnenkort krijgen de astronauten bezoek. Op 14 mei wordt spaceshuttle Atlantis gelanceerd. De bemanningsleden van Atlantis leveren een nieuwe Russische wetenschappelijke module. Deze module wordt aan het ruimtestation gekoppeld.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd