Alweer! Planetoïde komt vanavond dichterbij dan de maan

2014ec

Vanavond scheert opnieuw een planetoïde langs de aarde. De ruimtesteen komt zelfs dichterbij dan de maan. En daarmee is het de tweede dag op rij dat de aarde een ruimtesteen zo dichtbij ziet komen.

Het gaat om planetoïde 2014 EC. De ruimtesteen werd gisteren ontdekt. De planetoïde is ongeveer vier tot veertien meter groot en passeert de aarde op iets meer dan 70.000 kilometer afstand. De planetoïde vormt geen enkel gevaar voor de aarde.

Voelt het nieuws van 2014 EC een beetje aan als een déjà vu? Dat kan kloppen! Dinsdag maakten we al melding van een pas ontdekte planetoïde die de volgende dag eveneens dichter dan de maan bij de aarde in de buurt zou komen. Dat was echter een andere planetoïde: 2014 DX110.

Het lijkt misschien alsof de ruimtestenen ons de laatste jaren om de oren vliegen. Maar schijn bedriegt: we zijn simpelweg steeds beter in staat om ruimtestenen op te sporen. Ruimtevaartorganisaties investeren ook steeds meer geld en kennis in het opsporen van de aardscheerders. Ze hopen zo potentieel gevaarlijke planetoïden tijdig op te kunnen sporen.

Bronmateriaal

"(2014 EC)" - NASA.gov

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd