4 dingen die je nog niet wist over de hybride auto [adv]

De hybride auto maakt al vele jaren onderdeel uit van het straatbeeld. Doordat de elektromotor de afgelopen jaren een revolutie heeft doorgemaakt, is de hybride auto van nu een slimme keuze. Wij bundelen vier dingen die je nog niet wist over de hybride auto!

1. Opladen kan via een gewoon stopcontact
Anno 2015 kun je jouw hybride auto gewoon opladen via de meeste stopcontacten. Neem de Mitsubishi Outlander PHEV. Je laadt de elektromotor op met een Mennekesstekker of een normale Schukostekker. Wel zo handig als je geen snellaadstation in de buurt hebt. Hierdoor is het opladen van een hybride auto net zo makkelijk als het opladen van een smartphone.

2. Zuiniger door samenwerkende motoren
Alleen elektrisch of alleen op benzine rijden? Het kan met een volledige hybride auto als de Outlander PHEV. Voor kortere afstanden activeer je de elektromotoren, terwijl je voor langere afstanden de vier-cilinder MIVEC benzinemotor inzet. Maar het is ook mogelijk om de motoren te laten samenwerken. Het resultaat is een laag verbruik. Zo verbruikt de Outlander PHEV in hybride modus slechts 5,5 liter per honderd kilometer.

Energiemeter_Innovatie_Mitsubishi Outlander PHEV

3. Betaal geen hoofdprijs door de batterij
De batterij is het duurste onderdeel van een elektrische auto. Logisch, want de batterij moet krachtig genoeg zijn om een flinke actieradius te halen. Ook moet de accu snel op te laden zijn en lang meegaan. Het voordeel van een hybride auto is dat de batterij minder groot (en duur) is, omdat de actieradius wordt vergroot door de benzinemotor. Je betaalt daarom een leuke prijs voor de auto en profiteert daarnaast van de voordelen van een elektrische auto én een benzine-auto.

4. Dezelfde bagageruimte als een benzine-auto
Een auto met drie motoren: dat moet ten koste gaan van de laadruimte? Nou nee, dat is dus niet het geval bij de Outlander PHEV. Daarnaast kan de achterste bank ingeklapt worden, waardoor er een laadruimte ontstaat van meer dan 1000 liter.

Bagage_Comfort_Mitsubishi Outlander PHEV

Meer weten over dé hybride auto van dit moment, de Mitsubishi Outlander PHEV? Ga naar de site van Mitsubishi Motors en kies jouw favoriete uitvoering.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd