30 nieuwe soorten ontdekt in… Los Angeles!

Zes van de dertig nieuwe bochelvliegen.
Zes van de dertig nieuwe bochelvliegen.

De kans is heel groot dat jouw huis ooit is bezocht door een insect, dat nog niet eerder is ontdekt. Onderzoekers hebben namelijk in Los Angeles 30 nieuwe bochelvliegen geïdentificeerd.

In totaal deden dertig huishoudens mee aan het zogenoemde BioSCAN-project. In een periode van drie maanden werden er 10.000 bochelvliegen gevangen. Deze vliegen zijn vervolgens geanalyseerd door het team van hoofdonderzoeker Emily Hartop. Er werden in totaal dertig nieuwe soorten geïdentificeerd. Ieder huishouden werd in ieder geval bezocht door één van de nieuwe soorten.

Op dit moment zijn er meer dan 4200 soorten bochelvliegen bekend. Deze insecten zijn maximaal zes millimeter groot en komen overal ter wereld voor.

“Het is verbijsterend dat deze 30 nieuwe soorten zijn gevonden in de stad”, zegt onderzoeker Brian Brown van het Natuurhistorisch museum van Los Angeles. “Of je nu gaat zoeken in de stad of in het tropisch regenwoud: overal kun je nieuwe soorten tegenkomen.”

Om de dertig deelnemende huishoudens te bedanken voor hun deelname aan het onderzoek, worden de dertig nieuwe soorten naar hen vernoemd.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd